Rámen

22. února 2009 v 19:06 | Sawatari.Saki |  Zajímavosti
Ramen jsou nudle v polévce, původem z Číny, ale v japonsku už také dávno zdomácněly. Základem je masový vývar, do kterého se přidává krájené vepřové, dále pak sušené mořské řasy (nori), kamaboko (=surimi="krabí tyčinky"=většinou maso z tresky), zelené cibulky a kukuřice. Skoro každá prefektura má vlastní typické ramen. Například na Hokkaido jsou to miso ramen, na Kjúšú tonkotsu ramen atd.

NUDLE
Většina ramen se skládá ze 4 základních ingrediencí: pšeničné mouky, soli, vody a kansui (typ alkalické minerální vody). S použitím kansui získávají nudle vláčnost a svou nezaměnitelnou žlutou barvu. Někdy se kansui nahrazuje vejci.
Nudle se dělají v mnoha tvarech a délkách. Můžou být silné, tenké, ploché a stejně tak rovné, nebo zakroucené.

POLÉVKA
Základem pro polévku je vývar z kuřecího nebo vepřového masa, do kterého se přidají rozličné ingredience jako například kombu (řasy), katsuobushi (kousky tuňáka), niboshi (sušené malé sardinky), hovězí kosti, houby shiitake nebo cibule. Tato směs se nakonec dochutí solí, miso, nebo sojovou omáčkou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama